Friday, October 10, 2008
Kek coklat bisul meletup
Bahan bahan:
Bahagian A:
secawan serbuk koko
1/2 cawan gula halus
secawan air.
Dimasak dua-tiga minit.
Bahagian B
Planta majerin -250 gram
2 cawan gula
6 biji telur -dipukul kembang berasingan
1 camt essen vanila
2 cawan tepung naik sendiri diayak bersama 1 sudu teh baking powder.
Cara.
1-pukul gula dgn majerin hingga kembang (5-7 minit)
2- pukul telur berasingan. campurkan essen vanila dan tuang ke dalam adunan majerin sikit demi sedikit sambil pukul lagi.
3- Masukkan tepung kek sedikit demi sedikit.Kaut dan balik sehingga sebati.
4- campurkan bahan A dan gaul sebati.
5- Sediakan caserol untuk membakar. alas dengan kertas pembakar.
6- Bakar dgn microwave high 5-6 minit
Hasilnya: kek masih cair.
penyelesaian: bakar dengan convection (oven) selama 40 minit lagi
hasil : kek masak tapi bahagian tengahnya macam bisul meletup- ha ha ha...
sabar sabar, lain kali kita cuba ok!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment